körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az állami egészségbiztosítás részleges támogatását követően, a múlt hónapban, több cseh lakosnak írták fel az orvosi kannabiszt, mint 2019-ben összesen.

Három kilogramm orvosi kannabiszt írtak fel receptre januárban, amikortól az árát részben az állami egészségbiztosítás fedezi, míg 2019-ben csupán 179 kg-ot, a cseh Állami Orvosi Kannabisz Ügynökség (SAKL) honlapján található adatok szerint.

Az év elejétől a “kannabiszkezelés” költségeinek 90%-át az állami egészségbiztosítás fedezi.

A múlt hónapban 734 betegnek írták fel orvosi kannabiszt, ami közel ötször több, mint 2019 januárjában. 2018-ban 447 ilyen beteg volt, akiknek az orvosok összesen 4,8 kg kannabiszt írtak fel.

A kannabiszt általában krónikus fájdalom esetén írják fel. Rákban, AIDS-ben vagy szklerózis multiplexben szenvedő emberek is használják.

OLVASS TOVÁBB

Az orvosi kannabisz használata rohamosan növekszik Csehországban | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az orvosi kannabisz használata rohamosan növekszik Csehországban | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok