Az orvosi kannabisz hasznos lehet a fibromialgia kezelésében egy nyílt tanulmány szerint
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az orvosi kannabisz egyre népszerűbb a krónikus fájdalom szindrómás betegek körében. Ebben a tanulmányban kiértékeljük az orvosi kannabisz használatának jellemzőit a fibromialgiában szenvedő betegek körében.

Százegy (101) beteg fejezte be a vizsgálatot; a résztvevők 73%-a nő volt, átlagéletkora 45±11,8 év. A fibromialgia tünetei és a diagnózis átlagos időtartama 8,39±6 és 4,69±3,9 év volt.

Az alvás és a fájdalom átlagos javulása valamivel több mint 77% volt; a betegek 36%-a számolt be súlygyarapodásról, míg 16%-a jelentett súlycsökkenést; 51% több időt töltött a szabadban. Szinte az összes beteg elutasította bármilyen mennyiségű orvosi kannabisz megosztását barátaival vagy családtagjaival, és minden beteg ajánlja az orvosi kannabiszkezelést szeretteinek, ha náluk súlyos fibromialgia alakul ki.

Az orvosi kannabisz hatékony fibromialgia kezelésére, közel 0% hagyta abba a kezelést. A napi átlagos fogyasztás viszonylag alacsony volt, kevesebb, mint 1 gramm, és a fogyasztás fő módja az elszívás volt, a nappali és éjszakai fogyasztás gyakorisága változatos volt a résztvevők körében. Az orvosi kannabiszkezelés lehetővé tette a betegek csaknem felénél, hogy abbahagyja a korábbi fibromialgia kezelést, és minden résztvevő ajánlott orvosi kannabiszkezelést szeretteinek, ha náluk súlyos fibromialgia alakul ki. A betegek csaknem egynegyedén enyhe mellékhatásokról számolt be, de ezek nem eredményezték a fogyasztás abbahagyását.

forrás:

Az orvosi kannabisz hasznos lehet a fibromialgia kezelésében egy nyílt tanulmány szerint | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az orvosi kannabisz hasznos lehet a fibromialgia kezelésében egy nyílt tanulmány szerint | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok