körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Szicíliai fedezi azoknak a betegeknek a költségeit, akik terápiás céllal használnak kannabiszt. Ezt a Ruggero Razza egészségügyi tanácsos által aláírt rendelet írja elő.

A gyógyszer ingyenes lesz azoknak a betegeknek, akik krónikus és neuropátiás fájdalmakkal, valamint szklerózis multiplexből származó görcsöktől szenvednek, és akik az egészségügyi intézményekhez fordulnak.

“Olaszországban az orvosok 10 éve írhatnak fel kannabisz alapú gyógynövény-hatóanyagokat tartalmazó magisztrális készítményeket speciális formulák formájában. Amint azt az 1990. évi 309. Egységesített Kábítószertörvény már előirányozza, a növényt egy ad hoc nemzeti testület által kiállított engedéllyel lehet termeszteni.”

“Ahogyan azt a 2015. november 9-i miniszteri rendelet előírja, a kannabisz orvosi felhasználásra kizárólag “szklerózis multiplex és gerincvelő sérülés esetén kialakult krónikus fájdalom; kemoterápia által kiváltott émelygés és hányás; HIV-terápia által okozatt cachexia, anorexia; rákos vagy AIDS-es betegek és anorexia nervosa esetén kialakult étvágycsökkenés; glaukóma; a test és az arc akaratlan mozgásának csökkentése Gilles-ben la Tourette-szindróma” esetén írható fel.

forrás:

Az orvosi kannabisz ingyenes lesz Szicíliában, de csak bizonyos esetekben | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az orvosi kannabisz ingyenes lesz Szicíliában, de csak bizonyos esetekben | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok