körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Azok a betegek, akik rendszeresen használnak orvosi kannabiszt, az inhalációt követően alig mutatnak különbséget a szimulált vezetési teljesítményükben, a Journal of Concurrent Disorders áprilisi kiadásában közzétett adatok szerint.

A Torontói Egyetem, a kanadai Egészségügyi Minisztérium a Kábítószer-függőség és Mentális Egészségügyi Központ kutatói megvizsgálaták a kannabisz hatását a szimulált vezetési teljesítményre a naponta orvosi kannabiszt fogyasztók körében. A résztvevőket arra kérték, hogy tartózkodjanak bármilyen kannabiszfogyasztástól a tanulmányt megelőző 48 órában. Tizennégy alany fejezte be a vizsgálatot.

Az alanyok vezetési szimulátoron végezték a tesztet a kannabisz inhalálása előtt és 30 perccel azután. Három különálló vezetési forgatókönyvet programoztak be a szimulátorba.

A kannabiszfogyasztást követően csökkent az alanyok összesített átlagsebessége. Úgy tűnik, hogy a kannabisz szívása nem befolyásolja az alanyok azon képességét, hogy fenntartsák az oldalirányú irányítást vagy a fékezés reakcióidejét. Annak ellenére, hogy a vizsgálathoz vezető napokban tartózkodtak a kannabiszhasználattól, az alanyoknak THC (átlagosan 4 ng/ml) volt a vérükben a kannabisz használata előtt.

OLVASS TOVÁBB

Az orvosi kannabiszt használó betegek kevés változást mutatnak a vezetési teljesítményben kannabisz szívása után | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az orvosi kannabiszt használó betegek kevés változást mutatnak a vezetési teljesítményben kannabisz szívása után | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok