körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy új tanulmány kimutatta, hogy az orvosi kannabiszt használó betegek kevesebb egészségügyi forrást használnak, és jobb életminőséget jelentenek magukról.

A mai napig kevés kutatást végeztek arról, hogy az Egyesült Államokban az orvosi kannabiszt használó betegek észlelik-e a szer tényleges egészségügyi előnyeit. A Johns Hopkins Medicine és a Realm of Caring Foundation kutatói megvizsgálták a betegeket, és megállapították, hogy kevesebb fájdalomról, jobb alvásról és csökkent szorongásról számoltak be, ami hozzájárult az általános életminőség javulásához.

A betegek arról is beszámoltak, hogy kevesebb vényköteles gyógyszert szedtek, és kevésbé valószínű, hogy sürgősségire vagy kórházba kerültek, mint azok az emberek, akik nem használtak kannabiszt orvosi célokra – ez azt mutatja, hogy a kannabiszt használó betegek kevesebb terhet jelentenek az egészségügyi rendszernek.

A kutatók beszámolnak arról, hogy mivel ez a korai munka az orvosi kannabisz előnyeit mutatja, sürgősen több támogatásra és klinikai vizsgálatokra van szükség annak meghatározására, hogy a növény milyen betegségek kezelésére használható.

OLVASS TOVÁBB

Az orvosi kannabiszt használó betegek kevesebb egészségügyi forrást használnak | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Az orvosi kannabiszt használó betegek kevesebb egészségügyi forrást használnak | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok