körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Dr. Marco Ternelli olasz gyógyszerészhez számos megkeresés érkezett orvosoktól és betegektől, amelyekben az orvosi kannabisz felírásáról érdeklődnek, ezért úgy döntött, összefoglalja a tudnivalókat a témában. Olaszországban a receptfelírás nem egyszerű folyamat. Az orvosoknak kevés ismeretük van, nem tudják, hogyan kell adagolni a kannabiszt, illetve különféle bonyolult nyomtatványokat is ki kell kitölteniük.

Dr. Ternelli gyógyszertárt működtet Bibbiano-ban, amely egy kisváros, kb. 70 km-re északnyugatra Bolognától. 2006-ban indította vállalkozását és kezdte meg saját gyógyszereinek összeállítását. Ismereteit és tapasztalatait az olasz farmagalenica.it blogban osztja meg a betegekkel és az orvosokkal. „Amikor az orvosi kannabisz legálissá vált Olaszországban, egyszerűen folytattam azt, amit már korábban is csináltam, azonban kiemelt figyelmet fordítottam a kannabiszra. Miután 2014-ben részt vettem a Bedrocan mesterkurzusán, szakmai cikkeket írtam az orvosi kannabiszról, és gyógyszerészeti laboratóriumomban különféle keverési technikákat fejlesztettem ki. Ezelőtt a legalizálást támogató weboldalakon kívül alig volt valamilyen információ az egészségügyi szakembereknek szánt orvosi kannabisz használatáról” – mondta Dr. Ternelli.

OLVASS TOVÁBB

Egy olasz gyógyszerész tanácsai orvosoknak kannabisz gyógyászati felhasználásáról | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Egy olasz gyógyszerész tanácsai orvosoknak kannabisz gyógyászati felhasználásáról | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok