körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Cannabics Pharmaceuticals Inc., a rákra és annak mellékhatásaira összpontosító személyre szabott kannabinoid gyógyászat vezető cége bejelentette, hogy izraeli üzemükben végzett tesztsorozatokban kimutatták, hogy a CBC (kannabikromén) és a CBG (kannabigerol) kannabinoidok tumorellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, amely hatásokat humán gyomor-bélrendszeri rákos sejteken tesztelték.

A CBC egy nem pszichoaktív kannabinoid, és egyike a természetben előforduló fito-kannabinoidoknak. Számos lehetséges pozitív terápiás tulajdonsággal rendelkezik, és elősegítheti az antimikrobiális, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és neurogenézis aktivitást. Különösen a fiatalabb kannabisz növényekben fordul elő, bár általában csak kis mennyiségben.

Ezekben a tesztekben a HTS (High Throughput Screening) platformot használták a különféle kannabinoidok nekrotikus hatásainak szűrésére az emberi gyomor-bélrendszeri rákos sejtekben, a korábban tesztelt egyéb rákfajták mellett. Kimutatták, hogy a CBC és a CBG szignifikánsan nagyobb nekrózist indukál ezekben a rákos sejtekben, mint más kannabinoidok, megerősítve ezáltal a korábban kapott eredményeket.

OLVASS TOVÁBB

Egy vizsgálat szerint a CBC és a CBG daganatellenes tulajdonságokat mutatnak a gyomor-bélrendszeri rákos sejtekben | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Egy vizsgálat szerint a CBC és a CBG daganatellenes tulajdonságokat mutatnak a gyomor-bélrendszeri rákos sejtekben | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok