körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A testünk természetes kannabinoidjai
Az endokannabinoidok, amelyek az emberi testben természetesen előforduló lipid jelző molekulák, létfontosságú szerepet játszanak a biológiai harmónia és az neuroplaszticitás fenntartásában – ami az agy és az idegrendszer alkalmazkodását jelenti a változásokhoz.

Mik azok az endokannabinoidok?
Az endokannabinoidok, más néven endogén kannabinoidok hasonlóak a növényi kannabinoidokhoz, de a testünk termeli őket.

Ezek a molekulák segítik a belső funkciók zökkenőmentes működését. A testünk szükség szerint állítja őket elő (on demand), ezért nehéz pontosan tudni, hogy mik ezen vegyületek tipikus szintjei.

Az endokannabinoidok az emberi testben természetesen előforduló lipid jelző molekulák, melyek a normális élettani funkciókat közvetítik. Úgy tűnik, hogy az endokannabinoidok az agyban fejlődtek ki a biológiai harmónia fenntartása, valamint az idegsejtek túlzott és káros ingerlékenységének csökkentése érdekében. Szerepet játszanak a neuroplaszticitásban is, vagyis abban, hogy az idegrendszer hogyan képes alkalmazkodni a változásokhoz.

A rendszer részét képezik az olyan fehérjék is, amelyek szabályozzák az endokannabinoidok képződését, szállítását és lebontását. Ezek újabb gyógyszercélpontokat jelentenek az endokannabinoidok szintjének fokozásához, mivel kialakulóban van egy meglátás, miszerint sok betegség az endokannabinoidok hiányához köthető.

OLVASS TOVÁBB

Endokannabinoidok | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Endokannabinoidok | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok