körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A spasztikusság olyan állapot, amelyben az izmok merevek, kemények és nehéz a mozgás, ez fő tényezője a fogyatékosságnak és az életminőség romlásának az ALS és más motoros idegrendszeri betegségben szenvedő betegeknél, például a szklerózis multiplex (SM) vagy agyi bénulás esetén. SM-ben szenvedő betegekkel végzett korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy a kannabinoid-alapú gyógyszerekkel végzett kezelés csökkentette a fájdalmat és az izommerevséget.

Olaszországi kutatók egy csoportja megvizsgálta, hogy a kannabinoidok csökkenthetik-e a spasztikusságot motoros idegrendszeri betegségben szenvedő betegeknél, ideértve az ALS-t is. A fázis II. CANALS-vizsgálatba (NCT01776970), amelyre négy olasz központban került sor, 59 beteget vontak be, akiknél ALS-t vagy primer laterális szklerózist diagnosztizáltak.

OLVASS TOVÁBB

Fázis II. klinikai vizsgálatban kapott eredmények szerint a Sativex kannabisz szájspray segíthet a spasztikusság csökkentésében ALS betegeknél | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Fázis II. klinikai vizsgálatban kapott eredmények szerint a Sativex kannabisz szájspray segíthet a spasztikusság csökkentésében ALS betegeknél | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok