körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Az AIDS Care folyóiratban publikált adatok szerint a kannabiszt használó HIV-pozitív alanyok hasonló vagy jobb kognitív teljesítményt mutatnak, mint a nem használók.
 
A New York-i Fordham Egyetem kutatói 138 HIV-fertőzött betegnél vizsgálták a kannabiszhasználat és a neurokognitív teljesítmény kapcsolatát. A mintában 47 résztvevő kórtörtében volt kannabiszhasználat, míg 91 alanynál nem.
 
Átlagosan azok az alanyok, akiknek kórtörténetében kannabiszfogyasztás volt, „jobb feldolgozási sebességgel, vizuális tanulással és memóriával, valamint domináns kézi mozgásképességgel rendelkeztek”, összehasonlítva azokkal, akik a kórelőzményük alapján korábban nem fogyasztottak kannabiszt.
 
A szerzők arra a következtetésre jutottak: Az alanyok kannabiszhasználatának előzményei „nem befolyásolták negatívan a neurokogníciót a HIV-vel élő embereknél az elsősorban Latinx mintában. … Az eredmények azt sugallják, hogy a HIV-fertőzötteknél, akiknél korábban kannabiszt használtak, hasonló vagy jobb a neurokogníciójuk a különböző területeken, mint a HIV-vel élők, akik korábban nem használtak[kannabiszt].”
 
forrás:

HIV-pozitív betegek kannabisz használata „jobb” kognitív teljesítményhez kapcsolható | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok