körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Josh Kaplan, Ph.D., a Western Washington University egyetem viselkedési idegtudományi karának asszisztens professzora. Szenvedélyes tudományos író, oktató, és egy laboratóriumot működtet, amely a kannabisz fejlődési és terápiás hatásait vizsgálja.

A férfiak és a nők agya eltérő. Ez nem csak az emberekre jellemző, hanem az állatvilágra is. A nemek közötti különbségek minden szinten megtalálhatók, az agysejtektől az egész szervezet viselkedéséig, és ezek befolyásolják, hogy a különböző nemek hogyan reagálnak a stresszre, vagy a drogokra, többek között a kannabiszra is.

A preklinikai kannabiszkutatás évtizedek óta általában kizárólag hím rágcsálókat használt (ez problémát jelent a kutatás minden területén). Ennek a stratégiának a viselkedés változékonyságát kellett volna csökkentenie, amelyet a hormonok ingadozása okoz a reproduktív ciklus során.

Ehelyett a kannabisz – elsősorban a THC – hatásaival kapcsolatos ismereteket korlátozta a férfi agyra. A tudósok csak most kezdik felfedezni az endokannabinoid rendszer és az ösztrogén nemi hormonok közötti jelentős kölcsönhatást, a kannabisz hatásainak közvetítésében. Ez az interakció mindent befolyásol az agy fejlődésétől a kannabisz-fogyasztási rendellenesség kialakulásának kockázatáig.

OLVASS TOVÁBB

Hogyan fokozza az ösztrogén a kannabiszra való érzékenységet? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Hogyan fokozza az ösztrogén a kannabiszra való érzékenységet? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok