körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A jeruzsálemi héber egyetem kutatói kifejlesztettek egy módszert, amivel képesek a májrák kezelésére használt kemoterápiás gyógyszereket közvetlenül a rosszindulatú sejtekbe juttatni, megkerülve az egészséges sejteket.

A módszer kombinálja a kannabidiolt (CBD), a kannabisznövényben azonosított egyik aktív kannabinoidot és egy kis dózis doxorubicint, ami egy kemoterápiás szer.

„A legtöbb rákellenes kezelés nem kellően specifikus, azaz az egészséges sejteket is megtámadja a rosszindulatú sejtekkel együtt, amelyektől megpróbálunk megszabadulni,” magyarázta Prof. Alexander Binshtok, a Héber Egyetem Orvostudományi Karának és az Edmond & Lily Safra Agytudományi Központ Fájdalom-plaszticitási Kutatócsoportjának vezetője. „Ez a kemoterápiás szer számos súlyos mellékhatáshoz vezet. A rákos sejtek elpusztítása, miközben az egészséges sejteket sértetlenük hagyjuk, fontos lépés a betegek szenvedésének csökkentése felé.”

OLVASS TOVÁBB

Hogyan lehet a kannabisz az első lépés a májrák kezelésében? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Hogyan lehet a kannabisz az első lépés a májrák kezelésében? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok