körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A súlyos, akut légzőszervi szindróma által okozott coronoavirus-2 (SARS-CoV2), azaz a koronavírus-2019 (COVID-19) globális pandémiaként jelentkezett, amelyet először Wuhanban, Kínában jelentettek. A legfrissebb jelentések arra utalnak, hogy az akut fertőzés egy citokin szuperviharral jár, amely hozzájárul a láz, köhögés, izomfájdalom és súlyos esetekben a bilaterális intersticiális tüdőgyulladáshoz, amelyet a tejüvegszerű homály és a fókuszos mellkasi beszűrődések jellemeznek, amelyeket a számítógépes tomográfiás vizsgálat során meg lehet jeleníteni. Jelenleg nincs hatékony vírusellenes gyógyszer vagy vakcina a SARS-CoV2 ellen. A Brain, Behavior, and Immunity legutóbbi számában megjelent tanulmány alaposan összefoglalta a COVID-19 lehetséges terápiás stratégiáinak jelenlegi helyzetét. Ezek közül az egyik, az anti-IL6 receptor (Tocilizumab) antitest a 21 kezelt beteg 90%-ában a tüdőkonszolidációt és gyógyulást eredményezett. Annak ellenére, hogy ígéretes, káros hatásokat váltott ki, mint például pancreatitis és hipertrigliceridémia, amelyek elengedhetetlenné teszik a hatékony alternatív gyulladásellenes stratégiák feltárását. Itt szeretnénk kiemelni a kannabinoidok, különösen a nem-pszichotróp kannabidiol (CBD) lehetséges hatásait, amelyek jótékony gyulladásellenes hatást mutattak a különféle krónikus gyulladásos betegségek preklinikai modelljeiben, és az FDA jóváhagyta kezelhetetlen epilepsziás gyermekek rohamainak csökkentésére.

OLVASS TOVÁBB

Hozzáadhatók-e kannabinoidok a vírusellenes terápiákhoz a tüdőgyulladás csökkentése érdekében? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Hozzáadhatók-e kannabinoidok a vírusellenes terápiákhoz a tüdőgyulladás csökkentése érdekében? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok