körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Írországban robbanásszerűen megnövekedett a kendertermesztés, miután mindössze hat hónap alatt több mint háromszorosára nőtt az engedélyek száma.

Az Egészségügyi Termékeket Szabályozó Hatóság (HPRA) 77 engedélykérelmet kapott 2019 júliusáig, míg 2018-ban csak 24-et, és 2016-ban mindössze 7-et.

A nyilvántartás szerint jelenleg közel 1000 hektáron termesztenek (ipari) kender növényt, és ez a terület várhatóan 5000 hektárra bővül.

Kaya O’Riordan, a CB1 Botanicals szakértője azt mondta egy konferencián, hogy a kender mentőövként szolgálhat Írország vidéki területein, és több mint 80.000 munkahelyet teremthet.

O’Riordan szerint „nagyon megfelelő talajunk és éghajlatunk” van a mostoha körülményeket tűrő növények termesztésére ezért ezt ki kellene használni, mivel az ipar globális robbanásszerű növekedésbe kezd.

Ugyanezen a konferencián James De Melloe sürgette a gazdálkodókat, hogy kössék meg szerződésüket cége, a deDanu által kínált növény termesztésére.

De Melloe azt mondta: „Írország kapu Európához, globálisan versenyképes adókulcsokkal, kutatási ösztönzőkkel és magasan képzett munkaerővel rendelkezik. Ez az ország nemzetközi szinten versenyezhet, és egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy megszerezze a globális piac jelentős részét.”

OLVASS TOVÁBB

Írországban egyre több kendert termesztenek | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Írországban egyre több kendert termesztenek | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok