körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Nem minden részével értünk egyet, de vannak benne megfontolandó részek, főleg amikor oda jutunk, hogy börtönbe dugjunk egy embert kábítószerhasználata miatt:
Minden negyedik középiskolás kipróbálta már a marihuánát, nyolc százalékuk viszont rendszeresen fogyasztja. Szeszes italokat harminc százalékuk fogyaszt, 13 százalékuk csak hétvégéken, 3 százalékuk azonban mindennap. Más drogokat a tinédzserek 10 százaléka próbált ki, 1 százalékuk rendszeresen fogyasztja valamelyiket. Ezek az eredményei a pszichoaktív szerek használatáról végzett új felmérésnek, melyet az ország 45 középiskolájában online kérdőív formájában bonyolítottak le összesen 3488, 14 és 18 év közötti személy bevonásával. Az eredményekkel kapcsolatban prof. dr. Mirjana Jovanović pszichiáter közölte, lényeges fokozott figyelmet fordítani a fiatalok, tinédzserkorúak viselkedésére és a függőséget okozó szerek használatára. Mint mondta, a pubertáskorban az agy intenzív fejlődésen megy keresztül, amit gátolnak a pszichoaktív szerek és a szeszes italok, veszélyeztetik a kognitív képességek fejlődését, a tanulást, rossz hatást fejtenek ki az érzelmi életre, s mindent együttvéve: negatív hatást fejtenek ki az egyénre, amely így hátrányos helyzetbe hozza saját magát az iskolatársaihoz képest.
OLVASS TOVÁBB

TovábbiakKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok