körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Most először lesz lehetőségük az európai befektetőknek európai kannabisz ETF-et venniük – a kanadai Purpose Investments jelenik meg hamarosan a termékkel a piacon – írja a Financial Times.

A Purpose Investments Medical Cannabis and Wellness ETF terméke január 13-án indul az európai piacon. A tőzsdén kereskedett alapot Németországban vezetik be, az ETF egyelőre a brit, ír és és olasz befektetők számára lesz elérhető.

Annak ellenére, hogy tavaly meglehetősen gyenge évük volt a kannabisz alapoknak, Észak-Amerikában nagy népszerűségnek örvendenek. A világ legnagyobb kannabisz ETF-jének számító ETFMG Alternative Harvest – amely 673 millió dollárt kezel -, tavaly 28,5%-ot vesztett. A 327 millió dolláros vagyonnal második legnagyobbnak számító Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF közel 34%-ot esett 2019-ben.

OLVASS TOVÁBB

Jön Európa első kannabisz alapja!

Jön Európa első kannabisz alapja!KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok