körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Manapság egyre gyakrabban jelennek meg hírek a kanabisszal kapcsolatos gyógyászati kutatásokról. Csodaszernek számít például az epilepszia kezelésében. Ennek alkalmazása azonban nem új keletű, hiszen már a 19. század közepén is használták a viktoriánus orvosok a kannabisz kivonatokat.
Kendertér - 72781110 555222428616959 524985796894130176 n.jpg? nc cat=104& nc oc=AQm8hUMqGr8RVuxsgEd1AvYUFi82UU4Lhbq1OpsfkzukMpowxyO tjrIaC38BLsPyck& nc ht=scontent vie1 1
Az egyik úttörőjének számított Sir. William Brooke O’Shaughnessy, író orvos, sebész, kémia professzor, tudós és innovátor. Úttörője az intravénás kezeléseknek, illetve a személy, akinek köszönhetően megismerte a nyugati gyógyászat a kannabisz gyógyító hatásait.
O’Shaughnessy 1829-ben az Edinburgh-i Egyetemen szerezte doktori végzettségét. 1831-ben 22 éves korában a kolera járványt vizsgálta, aminek köszönhetően fejlesztette ki az intravénás folyadék- és elektrolitpótló terápiákat.

 

 

1833-ban Indiába, Kalkuttába költözött, hogy a Brit Kelet-indiai Társaságnál dolgozzon, és tanulmányozza a kanabisszal kapcsolatos gyógyászatot. Ennek eredménye az lett, hogy kannabinoid-extrakciós technikákat fejlesztett ki, melyek a kolera, tetanusz, fájdalomcsillapítás, reuma és epilepsziában szenvedő betegek kezelésére szolgáltak.
1839-ben publikálta az orvosi kannabiszról szóló első tanulmányát. 1843. február 4-én, Londonban, a Provincial Medical Journal-ban megjelent “Az indiai kender, avagy Gunjah készítményeiről” című írása, amiben egy alig egy hónapos csecsemő esetét dokumentálja, akinél etanolos kannabisz tinktúrát alkalmazott, rohamainak enyhítésére. Eredményesen.

 

 


KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok