körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Méltósággal meghalni emberi jog, és a kannabisz segíthet.

„Mary Biles a ProjectCBD írója, újságíró, blogger és oktató, aki holisztikus egészséggel foglalkozik. Az Egyesült Királyság és Spanyolország között élve elkötelezett amellett, hogy pontos jelentést adjon a kannabisz orvosi kutatása terén elért haladásról.”

Az életvégi ellátás az orvosi kannabisz egyik ritkábban tárgyalt felhasználási területe. Végül is, a legtöbben, akik a kannabiszhoz fordulnak, továbbra is élni akarnak, igaz? És mégis, annak köszönhetően, hogy a kannabisz minimális mellékhatások mellett képes enyhíteni a betegek súlyos tüneteit, a palliatív ellátás talán az a gyógyászati terület, ahol a leginkább hasznos lenne klinikai alkalmazása.

A halállal mindannyiunknak szembe kell nézni, ennek ellenére nem sokat gondolkodunk azon hogyan „haljunk meg jól”. Méltósággal távozni, véleményem szerint csak akkor lehetséges, ha a folyamatot elfogadjuk és bizonyos mértékű tudatossággal állunk hozzá. Ez olyasmi, amit például a morfium nem tesz lehetővé. A kannabisz igen, és ezt először egy barátom édesanyjánál tapasztaltam.

OLVASS TOVÁBB

Kannabisz a palliatív ellátásban | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Kannabisz a palliatív ellátásban | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok