körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ez az írás a Pain Medicine folyóiratban korábban megjelent két nagymértékben eltérő cikk [1,2] közzétételére utal, amelyek a kannabisz és a fájdalom aktuális témájáról szólnak. Kiindulási pontként meg kell határozni a fogalmakat. A Cannabis sativa L. egy nagyon változó biokémiai és morfológiai növény, amelyet gyakran “marihuánának” neveznek. Ez egy elavult és pejoratív terminológia egy ősi Régi Világból származó növényfaj számára, amelyet évezredek óta használnak fájdalomcsillapítóként. A kannabiszt gyakran két kategóriába sorolják, ezeket „sativa” és „indica” nevekkel jelölik, amelyek célja, az olyan különbségekre való hivatkozás, amelyek sem taxonómiailag (rendszertan, az osztályozás alapjául szolgáló elvek), sem gyógyszerészeti szempontból nem indokolhatók. Hasonlóképpen lehet utalni a kannabisz „törzseire”, egy olyan címkére, amelyet baktériumokra vagy vírusokra lehet alkalmazni, de nem növényekre. Tudományos szempontból sokkal inkább meghatározó az adott kannabiszfajta biokémiai profilja, amely a kémiai variánsok vagy a „kemovarok” megfelelőbb terminológiáját veti fel.

OLVASS TOVÁBB

Kannabisz és fájdalom - összefoglaló orvosoknak | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Kannabisz és fájdalom – összefoglaló orvosoknak | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok