körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Sok szülő retteg abban a pillanatban, amikor megengedi gyerekének, hogy először az autó kormánya mögé üjön. Még inkább, ha a gyermek fiú – a fiatal férfiak esetében csaknem háromszor valószínűbb, hogy halálos balesetekbe kerülnek, mint a fiatal nőknél. Ezt a tényt a biztosítók adatai tükrözik. Azt gondolnánk, hogy ezt figyelembe veszik, amikor a nagyligás tudósok a közlekedés biztonságát kutatják.

A nemek közötti különbséget azonban figyelmen kívül hagyták, hogy a kannabiszt a vezetési kockázatokról és a kannabiszról szóló Harvard-tanulmány bűnösének kiálthassák ki. A Drug and Alcohol Dependence folyiratban megjelent cikk címe egyértelműen fogalmaz: „A rekreációs kannabiszhasználat rontja a vezetési teljesítményt akut befolyásoltság hiányában”.

A kutatók (Mary Kathryn Dahlgren et al.) már az absztrakt kezdő mondataiban félreérthető figyelmeztetésekkel indítanak: “Ezek az eredmények összefügghetnek más, a korai expozícióhoz kapcsolódó tényezőkkel, például a megnövekedett impulzivitással.” Közvetlenebb nyelven a kannabisz-fogyasztó csoportban 82% volt a férfiak aránya, míg a kontroll populáció mindössze 38%. Azért találták összefüggést a kockázatos vezetéssel, mert a fiatal férfiak nagyobb valószínűséggel használnak kannabiszt, mint a nők.

OLVASS TOVÁBB

https://orvosikannabisz.com/kutatasok/kannabisz-es-vezetes/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok