körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabisz növény a fitokomplexum tökéletes példája; növényi gyógyszer, amely számos különböző célpontot aktivál az emberi testben.

Számos kutató kifejtette a szinergikus aktivitás fontosságát a kisebbrendű kannabiszkomponensek, például a terpének, fenolvegyületek és a „ kisebbrendű kannabinoidok” között, amik kiegészítik az elsődleges vegyületeket, ezzel csökkentve a nemkívánatos hatásaikat vagy fokozva a hatékonyságukat. (1, 12)

A sokoldalú fiziológiás kölcsönhatásainak köszönhetően a kannabisz számos különféle betegség esetén alkalmazható sikeresen. (2)

A cikk célja annak feltárása, hogy a kannabisz növény polifarmakológiai jellege miként játszik szerepet a gyógyászatba való újbóli bevezetésében, valamint a tudományos kutatásban történő használat akadályozásában.

OLVASS TOVÁBB

Kannabisz polifarmakológia: Erősség vagy gyengeség? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Kannabisz polifarmakológia: Erősség vagy gyengeség? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok