körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

MRSA-val sikeresen kezelt egerek keltenek reményt az antibiotikum-rezisztens baktériumok kutatása során
Sikerült kimutatni, hogy a kannabisz növény által termelt vegyület megsemmisítette a gyógyszerrezisztens szuperbaktériumokat, ami reményre ad okot a ellenük folytatott küzdelemben.

A tudósok öt kannabisz vegyületet szűrtek antibiotikus tulajdonságuk alapján, és arra jutottak, hogy egy, a kannabigerol (CBG), különösen hatásos volt az az egyik leggyakoribb kórházi szuperbaktérium a methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) elpusztításában.

A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a nem pszichoaktív CBG, megsemmisítette a közönséges MRSA mikrobákat és a perzisztens sejteket, melyek különösen ellenállóak az antibiotikumokkal szemben és gyakran a fertőzések megismétlődését eredményezik. A vegyület az MRSA nehezen mozdítható biohártyáját is megsemmisítette, mely bőrön és orvosi implantátumon képződhet.

OLVASS TOVÁBB

Kannabisz vegyület lehet a fegyver a szuperbaktériumok elleni küzdelemben | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Kannabisz vegyület lehet a fegyver a szuperbaktériumok elleni küzdelemben | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok