körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabiszgyökér terápiás felhasználásra való előkészítésére számos hagyományos módszer létezik. A nyers kannabiszgyökereket úgy készíthetjük el, hogy a friss gyökeret összezúzzuk és kinyerjük belőlük a levet. Számos említés van a kannabisz gyökérkészítmények vizes alkalmazásáról, különösen forró vízzel, ami arra utal, hogy a korai időkben a vízben oldódó vegyületeket próbálták meg a gyökerekből kivonni. A 17. és 18. század folyamán számos említés található a kannabiszgyökér főzetek használatáról.

A kannabiszgyökérben talált vegyületek biokémiai aktivitásának modern tanulmányai: gyulladás, láz és fájdalom, ösztrogén aktivitás, antioxidáns hatás, májvédő és rákellenes aktivitás.

OLVASS TOVÁBB

 

Kannabiszgyökerek: hagyományos gyógymód a gyulladás és fájdalom kezelésére | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Kannabiszgyökerek: hagyományos gyógymód a gyulladás és fájdalom kezelésére | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok