körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A luxus szigeti üdülőhelyek fogkeféitől a 3D nyomtatószálakig, a kenderalapú műanyagból előállított termékek megjelennek a fogyasztási cikkekben. Ez nagy részben annak köszönhető, hogy a kender növény 2018 óta legálisan termeszthető az Egyesült Államokban, 80 év óta először.

Ezek a termékek a bioműanyagok legújabb generációját jelentik, amelyek megújuló forrásokból, például mezőgazdasági melléktermékekből, szalmából, faforgácsból, fűrészporból és újrahasznosított élelmiszer-hulladékokból készülnek, és most már kenderből is.

Úgy tűnik, hogy a kender tulajdonságai kielégítők a növényi alapú műanyagok kutatásával foglalkozó szakemberek számára, akik alternatívákat keresnek a hulladéklerakókat és az óceánokat megtöltő műanyag hulladékokra.

OLVASS TOVÁBB

Kenderalapú műanyagból készült termékek megjelennek a fogyasztói piacon | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Kenderalapú műanyagból készült termékek megjelennek a fogyasztói piacon | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok