körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Kísérletükben a Zelira Therapeutics Ltd. értékelte a ZLT-101 nevű kannabiszterméke 23 inszomniás betegre gyakorolt ​​hatását. Mindegyik beteg vagy 0,5 ml (11,5 mg kannabinoid) vagy 1 ml (23 mg kannabinoid) adagot kapott 14 éjszakán át.

Egy hét éjszakán át tartó “kimosási (wash out) periódus” után a betegeknek további 14 éjszakán át placebót kaptak. Az eredmények azt mutatták, hogy az orvosi kannabisz „statisztikailag szignifikáns és adagra reagáló javulást” eredményezett az álmatlanság súlyossági mutatójának (ISI) pontszámaiban a placebóhoz képest.

Ebben a kettős vak, placebo-kontrollos vizsgálatban a betegek átlagos ISI-mutatója 26%-kal csökkent. Ezenkívül a vizsgálat azt is kimutatta, hogy a ZLT-101 hatása dózisfüggő is lehet. A nagyobb adagot kapó betegek esetében az átlagos ISI-érték 36%-kal csökkent.

Mi a következő lépes?

A klinikai vizsgálatok pozitív eredményeit követően a Zelira Therapeutics 2020-ban várhatóan megjelenik az ausztrál piacon, ahogy a ZLT-101 készítménnyel végzett kísérletek további fejlesztések elé néznek.

forrás:

Klinikai vizsgálat: Orvosi kannabisz álmatlanság kezelésére | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Klinikai vizsgálat: Orvosi kannabisz álmatlanság kezelésére | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok