körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Van ahol milliókat költenek az üldözésére, van ahol az előállítására… ☯️

A kínai gyógyszeripari óriás, a Tasly Holding Group 500 millió jüant (64 millió eurót, mintegy 22,7 milliárd forintot) fektetett be a Puyuan Miaosheng Group (PMG) biotechnológiai vállalatba. A stratégiai szövetség célja a PMG Yunnan Maye Biotechnology ipari kenderrel foglalkozó egységének fejlesztése.

A Yunnan Maye Biotech gazdálkodási és feldolgozási engedéllyel rendelkezik Yunnanban, illetve kiterjedt műveleteket végez a kenderrel kapcsolatos kutatás-fejlesztés, nemesítés, gazdálkodás, feldolgozás, kitermelés, szabadalmak, valamint marketing és értékesítés területén. Nemrégiben jelentették be a yunma#7, egy új CBD kenderfajta fejlesztését is.

A Tasly hagyományos kínai gyógyszereket gyárt, biológiai gyógyszerkutatást végez, illetve kiterjedt terjesztési csatornákkal és technikai erőforrásokkal rendelkezik belföldön és külföldön egyaránt. A cég idén bekerült a legerősebb 500 kínai magánvállalkozás közé, valamint a vállalat gyógyszeripari egysége 2019-ben felkerült Kína top 100 gyógyszergyárainak listájára.

Úttörő innovátorok

A Yunnan Maye által eszközölt beruházás célja a kendertermesztés, valamint ételek és italok, állateledelek, új dohánytermékek és párologtatók, illetve biogyógyszer termékek fejlesztésének támogatása öt kategóriában – közölték az érintett vállalatok a múlt hét végén, a Kunmingi Nemzetközi Kender Ipari Parkhoz kapcsolodó beruházási megállapodást bejelentő ünnepségen. A létesítmény a kenderrel foglalkozó vállalkozások újonnan épült helyszíne.

“Egymás erősségeire építünk, úttörő és innovatív módon dolgozunk, hogy mindannyian hozzájáruljunk a kenderipar fejlődésének előmozdításához Yunnanban, sőt az országban is” – mondta a partnerségről Sha Suojie, a Sichuan Puyuan Miaosheng Group elnöke.

OLVASS TOVÁBB

Közel 64 millió EUR-t fektet a kendergyártásba egy kínai gyógyszeripari óriás | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Közel 64 millió EUR-t fektet a kendergyártásba egy kínai gyógyszeripari óriás | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok