körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Még mindig relatíve keveset tudunk a koronavírusról: annyi biztos, hogy elsősorban a tüdőt támadja, de károsodhat miatta a vese és az agyműködés is, és úgynevezett citokinvihart okoz a testben. Ez utóbbi gyakorlatilag egy gyulladásos folyamat, a betegség ugyanis a szervezetben általános gyulladással jár együtt, amit a fehérjék fokozott termelése követ.

A szervezet felismeri a vírust, és ezeket a fehérjéket kezdi el termelni ellene, de a fehérje maga is gyulladást okoz a testben, és már benne is vagyunk az ördögi körben, ami a koronavírust olyan veszélyessé teszi.

Korábban is pedzegették már szakértők, hogy a CBD, vagyis a kannabisz nem pszichoaktív hatóanyaga hatásos lehet a koronavírus tüneteinek enyhítésére, a citokinvihar csitítására és a gyulladás csökkentésére. Eddig azonban nem született konkrét kísérlet is a témában, anélkül pedig nehéz bármit bebizonyítani. Most azonban az amerikai Georgia állambeli Augusta Egyetem kutatóinak sikerült bizonyítani a CBD hatékonyságát, legalább is egeres kísérletekben jól szerepelt a vegyület.

OLVASS TOVÁBB

Lehet, hogy a kannabisz lesz a megoldás a koronavírus tüneteire? - Bien.hu

Lehet, hogy a kannabisz lesz a megoldás a koronavírus tüneteire? – Bien.huKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok