körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Miután 2017 márciusában hatályba lépett az orvosi kannabiszt engedélyező törvény, az állatorvosok kivételével bármely szakterület orvosa felírhatja a kannabisz gyógyszert különleges igényű (BtM) receptre. Különbséget kell tenni a kannabisz-gyógyszerek (kannabisz alapú gyógyszerek), amelyeket kész gyógyszereknek is neveznek, valamint a vényköteles gyógyszerek és az orvosi kannabisz virágzat között.

A betegek az első recept megírása előtt benyújthatnak egy visszatérítési kérelmet a kötelező egészségbiztosítás felé, ami csak indokolt és kivételes esetekben tagadhatja meg a költségek vállalását. A gyakorlatban azonban ez nagyon nehéz a betegek számára. Gyakran kell fellebbezniük a kezelés visszatérítése miatt, mert az egészségbiztosító társaságok elutasítják kérelmüket. Ezt a jelentésekben szereplő számok is mutatják.

OLVASS TOVÁBB

Milyen kannabisz-gyógyszerek engedélyezettek Németországban? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Milyen kannabisz-gyógyszerek engedélyezettek Németországban? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok