körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Valószínűleg már többen hallottatok a THC-ról és a CBD-ről, mely csak kettő azon vegyületekből, melyek szinergiája létrehozza az úgynevezett társas hatást.

Ha jól megfigyeljük a kannabisz virágzatot, gyantás porzsákokat figyelhetünk meg rajta, melyek a növényen a legkoncentráltabban tartalmaznak kannabinoid és terpenoidként ismert több száz terápiás vegyületet.

A jelenleg forgalomban lévő, legálisan beszerezhető THC tartalmú gyógyszerek elsősorban szintetikus THC-t tartalmaznak. Közülük a két legismertebb a Marinol és a Cesamet (nabilone). Általában rákos betegek hányingerének kezelésére alkalmazzák, de hatékonyságuk megkérdőjelezhető. A fogyasztási statisztikák szerint 953 beteg 1,8%-a részesíti előnyben a szintetikus THC tartalmú gyógyszereket az inhalációs, vagy infúziós módszerekkel szemben. Ez persze nem azt jelenti, hogy a szintetikus THC-s készítmények nem hatékonyak!

A CBD-t tartalmazó gyógyszerek az utóbbi években nem csak népszerűbbé, de hatásosabbá is váltak. Az elsőként  CBD-ben gazdag olajakat epilepsziás gyerekek számára dolgozták ki, melyek rettentően hatásosnak bizonyultak. Legtöbb esetben az ilyen fajta gyógyszerekhez való hozzáférést törvények korlátozzák, amelyek másrészt mind az orvostudomány, mind jogalkotás szempontjából is meghatározóvá válhatnak.

De térjünk is vissza a társas hatás jelentéséhez. A cannabisz alapú gyógyászati készítmények legtöbbször a vegyületek szinergikus folyamataikra épülnek. A teljes spektrumú olajoknál például a kannabinoidok, a THC és a terpének együttes hatása váltja ki, a széleskörű terápiás felhasználás lehetőségét. Dr. Ethan Russ, egy neurológus, aki már régóta tanulmányozza a kannabisz vegyületeket és azok szervezetre gyakorolt hatásait. Kutatásában részletesen ismerteti, hogy a kannabisz vegyületek hogyan befolyásolják egymás mechanizmusát. Itt nem csak a jól ismert THC-CBD együttműködéséről beszélhetünk, hiszen a terápiás hatékonyságon, még a kis mennyiségű terpének is változtathatnak. A Mircén, például csökkentheti a vér-agy gát rezisztenciáját, lehetővé téve más hasznos vegyületek áramlását. A  Pinén memóriaserkentő. A Kariolfirén, Mircén és Pinén együttesen enyhíti a szorongást. A Linalool és a Limonén keveréke a CBG kannabinoiddal ígéretesnek bizonyul MRSA kezelésében. A THC és a CBN nyugtató hatású. A Linaloolt, Limonénnel és CBD-vel kombinációját pedig akné ellenesnek tekintik. Továbbá, a szervezetre gyakorolt pozitív hatásaihoz hozzájárulnak a kannabisz növény további összetevői mint: a nitrogén vegyületek, aminosavak, proteinek, glycoproteinek, enzimek, cukrok és kapcsolódó vegyületek, hidrokarbonok, aldehidek,egyszerű savak, zsírsavak, egyszerű észterek, laktonok, nem-kannabinoid fenolok , flavonoidok, vitaminok, pigmentek.

Ez csak pár példa volt az összes lehetséges társas hatáson alapuló felhasználási módon, melyet a teljes spektrumú készítmények segítségével próbálnak eljuttatni a betegek részére. A gondolat, hogy hány életet lehet ezzel jobbá tenni, szinte lenyűgöző

forrás: https://www.facebook.com/cannabiforlife/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok