körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csak mert a kannabiszt is sokan drogként kezelik!

Nem a kötelező drogteszteléssel lehet visszaszorítani a drogproblémákat, hanem azzal, ha az állam végre nem a fogyasztók büntetésére és kirekesztésére, hanem a megelőzésre, a kezelésre és ártalomcsökkentésre helyezi a hangsúlyt.

Varga-Dam Andrea Jobbikos képviselő határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek “az országgyűlési képviselők droghasználatának ellenőrzéséről”. A javaslat szerint a Mentelmi Bizottságnak szúrópróbaszerű drogtesztnek kellene alávetni a képviselőket. Az indoklás szerint ezáltal a képviselők “példamutató magatartást” tanúsíthatnának “a társadalom tagjai felé, amellyel elősegíthető a kábítószert használók e szokás feladására való késztetése, s széles társadalmi csoportok visszatartása a kábítószer használatától.”

A javaslattal több probléma is van – ezeket 3 pontban szedtem össze.

OLVASS TOVÁBB

Nem a képviselők drogtesztelésére van szükség

Nem a képviselők drogtesztelésére van szükségKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok