körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabisz szívása nem jár együtt a szívkoszorúér betegség (CAD vagy más néven szívbetegség) fokozott kockázatával fiatal és középkorú felnőtteknél, a PLOS One folyóiratban közzétett adatok szerint.

A dél-karolinai orvosi egyetem és a texasi egyetem kutatói 1420 alanyon értékelte a szívbetegség és az önjelentett kannabiszhasználat kapcsolatát. A vizsgálatban résztvevők mindegyike 18-50 év között volt, korábban mellkasi fájdalmat tapasztaltak és koszorúér CT-angiográfiát végeztek náluk.

A kutatók arról számoltak be, hogy a kannabisz-kórtörténettel rendelkező személyek esetében kevésbé volt valószínű a szívbetegség, mint a kannabiszt nem-használó személyeknél. A kannabiszt használó alanyok fiatalabbak voltak, és kevésbé voltak hipertóniásak vagy cukorbetegek.

“Az eredmények azt mutatják, hogy a szívbetegség frekvenciája viszonylag alacsony egy fiatalabb, kannabiszt használó betegcsoportban, “-következtettek a szerzők.

Megállapításaik hasonlóak egy longitudinális vizsgálat eredményeihez, amelyben megállapítást nyert, hogy: “Sem a kumulatív élettartam, sem a nemrégiben történő kannabiszhasználat nem kapcsolható a szív- és érrendszeri betegség előfordulásához a középkorúak esetén”.

forrás:

Nincs kapcsolat a kannabisz szívása és a szívbetegség között | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Nincs kapcsolat a kannabisz szívása és a szívbetegség között | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok