körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Bő fél évvel az után, hogy Nagy-Britannia elindította a gyógyászati kannabisz programját, csak a betegek töredéke jutott orvosi recepthez. Minthogy a magas ár miatt a legális kannabisz nekik sem opció, többen az otthoni termesztés választották. Hogy a rendőrség ne foglalja le az ültetvényüket, pár százan inkább előre bejelentik, hogy egészségügyi célból termesztenek maguknak.

A tavaly év gyógyászati kannabisz sikertörténeteiből Nagy-Britannia esete volt az egyik legmegragadóbb. Egy súlyos epilepsziás rohamokkal küzdő kisfiú anyukája nem nyugodott bele abba, hogy egy elhibázott törvény miatt kelljen gyermekének életveszélyes állapotban lennie. Minden követ megmozgatott, miniszterekkel egyeztetett és szétkürtölte a médiában áldatlan helyzetét, hogy pár hónap leforgása alatt elérje, hogy fia mellett további súlyos betegek is soron kívül jussanak kannabiszolajhoz, amíg a kiharcolt törvény hatályba nem áll. A törvényt azóta elfogadták, de ahogyan az már csak lenni szokott, a súlyos betegek jelentős része még egyáltalán nem lélegezhet fel. Szerencsére a szigetország az állhatatos emberekről híres, akik addig küzdenek, míg igazukat el nem nyerik.

OLVASS TOVÁBB

Önfeljelentő brit betegek - CK Medijuana

Önfeljelentő brit betegek – CK MedijuanaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok