körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az új tanulmány szerint a kannabisz biztonságos és hatékony lehet a krónikus betegségek tüneteinek kezelésében.

Összefoglaló: Egy előzetes tanulmány szerint az orvosi kannabisz enyhülést hozhat idős embereknél, akik olyan tünetekkel rendelkeznek, mint a fájdalom, alvászavarok, krónikus betegség miatti szorongás, ideértve az amiotrófiás laterálszklerózist (ALS), Parkinson-kórt, ideggyengeséget, gerincvelősérülést és szklerózis multiplexet.

Ezt a tanulmányt az American Academy of Neurology 71. éves philadelphiai találkozóján mutatják be 2019. május 4-10 között. A tanulmány nemcsak azt állapította meg, hogy az orvosi kannabisz biztonságos és hatékony, hanem azt is, hogy a résztvevők harmada csökkentette az opioidok használatát. A vizsgálat azonban visszatekintő volt, és a páciensek beszámolóira támaszkodott, hogy tapasztaltak-e enyhülést tüneteikben, ezért lehetséges, hogy a placebo hatás szerepet játszott. További randomizált, placebo-kontrollos vizsgálatra van szükség.

A Járványügyi és Megelőző Központ (CDC) szerint az idős emberek körülbelül 80%-a rendelkezik legalább egy krónikus betegséggel.

OLVASS TOVÁBB

Segíthet az orvosi kannabisz idős betegeknek? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Segíthet az orvosi kannabisz idős betegeknek? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok