körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabisz felnőtteknek történő kiskereskedelmét szabályozó rendeletek bevezetése nem kapcsolódik a fiatalok kannabiszhoz vagy a kannabiszhasználatához fűződő hozzáállás változásaihoz – mutatják a International Journal of Drug Policy szaklapban közzétett adatok.

Az Uruguay-ból, az Egyesült Államokból és Chiléből származó kutatók nemzetközi csoportja felbecsülte a legalizálási politikák az ifjúsági felhasználási szokásokra gyakorolt ​​hatását. Uruguay 2013-ban engedélyezte a kannabisz felnőttkori használatát, bár az engedéllyel rendelkező gyógyszertárakban a kiskereskedelem csak 2017-ben kezdődött meg.

A kutatók nem találtak bizonyítékot arra, hogy a legalizálás bármilyen hatással lenne a fiatalok “kannabiszhasználatára vagy a felhasználás észlelhető kockázatára”.

Következtetésük szerint: “Megállapításaink némi alátámasztást nyújtanak arra a tézisre, miszerint az Uruguay által alkalmazott kannabiszszolgáltatással kapcsolatos állami szabályozás minimalizálhatja a legalizálás hatását a serdülőkorú kannabiszhasználatra.”

A törvény szerint a kannabisz értékesítése a 18 éves vagy annál idősebb állampolgárokra korlátozódik. A kereskedelemben kapható kannabisztermékeket csak állami engedéllyel rendelkező cégek állíthatják elő, és speciális engedéllyel rendelkező gyógyszertárakban értékesíthetik. A THC-szinteket a szabályozás korlátozza, és a kormány árkontrollt (1,30 USD/gramm) vetett ki a virágzatra. A privát háztartásokban korlátozott mennyiségben szintén engedélyezett a termesztés.

forrás:

Uruguay: A tizenévesek kannabiszhasználatát nem befolyásolja hátrányosan a felnőttkori használat legalizálása | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Uruguay: A tizenévesek kannabiszhasználatát nem befolyásolja hátrányosan a felnőttkori használat legalizálása | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok