körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Karantén, kijárási tilalom világszerte, a megfelelő vakcina és a koronavírus elleni gyógyszer utáni kutatás – mit jelent mindez a kannabisz árának és elérhetőségének szempontjából Európában, és főleg Németországban?

A gyógyszertárak egyelőre működnek, bár leginkább a megelőzésre koncentrálnak, azonban már látszik a fény az éjszakában. A BfArM (a németországi Szövetségi Gyógyszerügyi és Orvostechnikai Intézet) új tendert írt ki a Németországban termesztett kannabisz belföldi forgalmazására. A pályázatokat elektronikusan kell benyújtani április 28-ig, a szerződés 2020 szeptemberétől fog élni, várhatóan 2025-ig.

A BfArM technikailag továbbra is „tulajdonosa” lesz a kannabisznak, a forgalmazók három németországi helyen vehetik fel a növényt, ahonnan tovább szállíthatják a gyógyszertárakba, vagy szükség esetén tárolhatják.

A nyertes forgalmazónak gyógyszerforgalmazási tapasztalattal (nem feltétlenül a kannabisz területén), valamint biztosítással és a megfelelő forgalmazási infrastruktúrával, illetve bizonyíthatóan működő kereskedelmi rendszerrel kell rendelkeznie. Az intézet elképzelése szerint, a növényt 50 grammos tartályokba csomagolják majd, amelyeket a disztribútor szállít a gyógyszertárakba.

OLVASS TOVÁBB

Vajon a kannabisz helyi termesztésével, esnek majd az árak Németországban? | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Vajon a kannabisz helyi termesztésével, esnek majd az árak Németországban? | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok