körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A globalizálódó világ egyik előnye, hogy egy-egy pozitív egészségügyi gyakorlatra az egész világ felfigyel. Pár évtizeddel korábban aligha várhattuk volna, hogy az ázsiai földrész nyitottan álljon a gyógyászati kannabisz programokhoz, de mostanra jól látszik, hogy az elkövetkezendő években a mozgalom meghatározó szereplőivé válhatnak.

Az első határozott lépést Dél-Korea mutatta, amely első kelet-ázsiai országként 2018 novemberében elérhetővé tette a gyógyászati kannabiszt. Ugyanabban a hónapban Japán klinikai vizsgálatokat kezdeményezett a tiszta CBD-t tartalmazó Epidiolex-szel epilepsziás betegeknél. 2019 júniusában a maláj egészségügyi miniszter a következőképpen fogalmazott: „a drogok sok életet tettek tönkre, de a téves kormányzati politikák még sokkal többet. Azt gondolom, hogy 40 évnyi drogellenes háború után egyértelmű, hogy a megközelítés nem működött. Dekriminalizálni kellene a kábítószereket.” Hozzátette, hogy a változásban komoly szerepet kaphat a gyógyászati kannabisz. Indiában eddig három államban engedélyezték a gyógyászati kannabiszt és már folynak a tárgyalások a negyedikként csatlakozó államban. A legizgalmasabb fejleményeket azonban kétségkívül Thaiföldön láthatjuk.

OLVASS TOVÁBB

Vissza a gyökerekhez - CK Medijuana

Vissza a gyökerekhez – CK MedijuanaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok