körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ez a tanulmány az eredményeivel alátámasztja a meglévő kvalitatív irodalmat azzal a megállapítással, hogy az orvosi kannabisz testi szubjektivitást eredményez, amely három kulcsfontosságú elemet tartalmaz: relaxáció, jobb funkció és alvás, valamint csökkent mellékhatások. A tanulmány eredményei kiterjesztik a kannabisz hatásának megértését is a „visszanyert én” szempontjából. A visszanyert én egy testi szubjektivitás, amely azt jelzi, hogy visszatért az önérzet, a normálitás és az ember életének irányítása. Ez egy szubjektív érzés, amely nem feltétlenül korrelál a működés objektív szintjeivel. Ez az ember mindennapi életben való teljesítményének ellenőrzését jelenti, amire a krónikus fájdalom orvosbiológiai modelljeiben gyakran nem hivatkoznak. Az eredmények a kannabisz hatásáról való meglévő ismereteinket is kiterjesztik abban, hogy a visszanyert én megtapasztalásához e hatás eléréséhez a beteg proaktív szerepére van szükség. Ez a cikk hangsúlyozza az orvosi kannabisz hatásának szubjektív természetét, amely kétségbe vonja ennek a kezelésnek jelenlegi orvosbiológiai értékelését.

OLVASS TOVÁBB

Visszanyert én: A kannabisz fájdalomcsillapításának fenomenológiai vizsgálata | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Visszanyert én: A kannabisz fájdalomcsillapításának fenomenológiai vizsgálata | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok