körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Sativex, egy kannabisz-alapú termék segíthet enyhíteni a spaszticitást (izommerevség) amiotrófiás laterális szklerózisos (ALS) betegekben – állítja egy német real-world (valós körülmények között végzett) tanulmány.

Az “Amiotrófiás laterális szklerózisban (ALS) szenvedő betegek valós tapasztalatai, a vizsgálatban a spasticitás kezelésére tetrahidrokannabinol:kannabidiol (THC:CBD) keveréket alkalmazva” című tanulmány nemrégiben jelent meg a BMC Neurology nemzetközi folyóiratban.

A spaszticitás az ALS gyakori tünete, amely progresszív és gyakran fájdalmas izommerevségben és akaratlan izomgörcsökben nyilvánul meg, amely tünetek kellemetlen élethelyzetet és görcsösséget okozhatnak.

OLVASS TOVÁBB

Vizsgálatok szerint a kannabisz-alapú Sativex segíthet csökkenteni az ALS betegek spaszticitását | Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

Vizsgálatok szerint a kannabisz-alapú Sativex segíthet csökkenteni az ALS betegek spaszticitását | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok