körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Ház Bírói Bizottsága a mai napon jóváhagyott egy törvényjavaslatot, amely szövetségi szinten legalizálja a kannabiszt. A törvényjavaslat törölné a kannabiszt a tiltott szerek listájáról.

A jogszabályt 24 a 10-hez arányú szavazattal fogadták el. Nagy esélye van jóváhagyásnak abban a házban, ahol a demokraták irányítanak 234 üléssel. Valószínűleg egy ennél keményebb csatával kell szembenéznie a törvényjavaslatnak a republikánus előnnyel bíró szenátusban, ahol Mitch McConnell többségi vezető ellenzi a kannabisz legalizálását.

Az új jogszabály lehetővé tenné az államok számára saját rendelkezések bevezetését, és ösztönöznék őket az enyhébb, kannabisszal kapcsolatos, bűncselekményeket elkövetett személyek bűnügyi nyilvántartásának törlésére. Továbbá ez a törvény magában foglalná a kannabisztermékek 5%-os adóját is, amelyből munkaképzést és jogi segítséget nyújthatnának a kábítószer-háború által leginkább sújtott személyek számára.

A kannabisz törvények reformjának nemzeti szervezete, rövidítve NORML, a törvényt az év legnagyobb kannabisz hírének nevezte.

“A kannabisz kriminalizálása tévedés volt” – mondta Jerrold Nadler, a törvényjavaslat kapcsán. “A faji különbségek a kannabisz törvények végrehajtásában csak fokozták ezt a félreértést súlyos következményeket vonva maguk után, különösen a kisebbségi közösségek számára.”

Néhány republikánus tag aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a törvényjavaslat túl messzire megy el, és valószínűtlen, hogy azt a GOP által vezetett szenátus jóváhagyja.

“Nem hiszem, hogy a republikánusok többsége támogatni fogja ezt a törvényjavaslatot” – mondta a Colorado-i Ken Buck szerdán. „Ennél még valószínűtlenebb, hogy a szenátus jóváhagyná. Ezért csak azt javaslom, hogy foglalkozzunk más törvényekkel, amelyekből sokkal nagyobb kétoldalú támogatást kaphatunk. ”

A Congress.gov szerint a törvényjavaslatnak több mint 50 támogatója van. A törvényjavaslat szenátus oldali támogatói közé tartozik az elnökjelölt, szenátor Kamala Harris.

Az Egyesült Államok csupán 11 államában és a Columbia kerületében legalizálták a kannabiszt rekreációs célra.

forrás: https://internationalhighlife.com/house-committee-approves-bill-legalize-cannabis/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok