0

Partnereink

Print Friendly, PDF & Email
section-87d66cf

Kendertér célkitűzés

Elsődleges célunk a hiteles forrásokból származó információ közlés, és a kannabisszal (továbbiakban kender) kapcsolatos tévhitek eloszlatása Magyarországon. További célunk a megfelelő minőségű termékek eljuttatása a megfelelő emberekhez, betegekhez megfelelő szaktanácsadás kíséretében.

Célunk küzdeni a kender dekriminalizálásáért és az orvosi felhasználásának mihamarabbi legalizációjáért, aminek érdekében segítve együttműködünk az oldalon felsorolt partnereinkkel. Végső célunk az emberekkel elfogadtatni, hogy a kender legalizációja sok szempontból szükségszerű és elkerülhetetlen.

További célunk a kendertermékek után befolyt összegekből olyan nonprofit szervezetek támogatása, amik szintén sokat tesznek a szebb és élhetőbb Magyarországért.

Kenderrel Egy Szebb Magyarországért Mozgalom!

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha azonosulni tudsz célkitűzéseink valamelyikével, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!

MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok
Általunk legutóbb támogatott szervezetek
Kendertér - dgy logo uj
dgy.hu
Kendertér - kannabinoid medicina alapitvany
orvosikannabisz.info
Kendertér - logo header
vadmadarkorhaz.hu
Kendertér - unnamed
sos.hu

Kendertér hitvallás

Tudjuk, hogy ugyanúgy, mint az alkohol és dohány kapcsán az ártalmas fogyasztás nagy mértékben visszaszorítható megfelelő kommunikációval, oktatással, de semmikép sem tiltással. Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy a kender nem vehető egy kalap alá az alkohollal, illetve dohánnyal, hiszen fogyasztásának jóval kevesebb negatív mellékhatása ismer és toxicitása is eltörpül az előző kettő mellett. Ellenben sok az egészségre gyakorolt pozitív hatása.

Manapság sajnos az emberi jogok több ponton sérülnek, hiába vannak a főbb irányvonalak leszögezve Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában és elfogadva az ENSZ és annak tagállamai által.

Ezek a folyamatok, már világszerte elindultak, mivel a szabadság ilyen mértékű korlátozása nem modern emberekhez méltó és hosszú ideig már nem tartható fenn. A kérdés most már csak az, hogy az elsők közt leszünk, akik felismerik a közjót, vagy szégyenkezve az utolsók közt érünk majd be a célba.

Hogyan tovább?

Sok ember fogyaszt kendert egészségügyi megfontolásból, sokan rekreációs vagy akár vallási célzattal, és sok embernek a mindennapi életének része, viszont távol áll tőlük, hogy ártsanak maguknak, vagy a környezetüknek végső soron a társadalomnak. A társadalom jelenlegi hozzáállása viszont nagyon sokat árt ezeknek az embereknek. Sok rendes ember, család és ezáltal gyerek életét teszi tönkre a megbélyegzés, és az esetleges büntető végrehajtás. Mindenkinek egy élete van!

Nem is beszélve a kender ellen vívott háború okozta környezeti, társadalmi pusztító hatásairól. Egy bolygónk van és adott az energia mennyisége is, viszont annak ellenére, hogy tudjuk, hogy a rendszer zárt, és a klíma probléma hatása is egyre érezhetőbb bőrünkön, rengeteg időt, pénzt, energiát pazarolunk egy teljes mértékben működés képtelen rendszer fenntartására! Tesszük ezt abban a hitben, hogy a kender veszélyes és emberek hallnak meg tőle, de kevesen tudják, hogy a kender ellen vívott háború sokkal több életet követelt eddig mint maga a kender, amitől eddig egy bizonyított haláleset nincs. Összességében véve közvetlenül a drogoktól mai napig nem haltak meg annyian mint a nap mint nap felírt gyógyszerek által.

A mai tiltópolitika, több szempontból fenntarthatatlan, erről bőven tájékozódhatsz a saját, illetve partnereink oldalán.

Kiemelt partnereink

Néhány érv

Az ellenzők, akik általában információk híján előítéletekből, szájhagyomány alapján ítélkeznek a következő főbb érvekkel élnek (megpróbáljuk őket egyből meg is válaszolni):

1. A kender drog, kábítószer és komoly függőséget okoz

A drog egy tág fogalom, egyértelműsítő lap: Drog (egyértelműsítő lap) A kábítószer kifejezés teljes mértékben mellőzendő, mivel az ember egyből a kábulatra asszociál, míg minden pszichotróp szernek megvan a sajátos hatása és többségük nem okoz kábulatot. A függőség lehet fizikai, illetve pszichikai. A ma legális drogok, mint számos gyógyszer (pl. xanax), illetve élvezeti cikk (pl. kávé, alkohol, dohány, kakaó) mind a kettő elvonási tünetet produkálja, míg a kender maximum pszichikai elvonási tüneteket eredményez, de ez is erősen egyén függő. Tehát vagy be kell tiltani nagyon sok ma is használatos szert, vagy nem tilthatjuk a kendert sem! Egy szakember nézete.

2. A társadalom nem érett a kender legalizálására

Ha úgy állunk a gyerekhez, hogy nem érett ahhoz, hogy megtanuljon úszni, akkor soha nem is fog megtanulni. Márpedig a tapasztalat azt mutatja, hogy minél hamarabb lehetővé tesszük a gyerek számára (lehetőség szerint még csecsemő korban), hogy érintkezzen vízzel és szokja azt, annál nagyobb valószínűséggel fog ezzel a közeggel megbarátkozni. Igaz ez nem csak az úszásra, hanem az élet összes területére. Félreértések elkerülése érdekében itt nem azt állítjuk, hogy a gyereknek minél hamarabb kell kendert adni a kezébe!

3. A kender a belépődrog

A belépő drog elméletet elrettentés céljából, minden alapos vizsgálat utánajárást, kutatást nélkülözve találták ki és mára teljes mértékben megdőlt! A legálisan is kapható drogok a belépő drogok, ha már mondani kellene ilyet, de még ez sem igaz, mert a helyzet ennél sokkal árnyaltabb, hisz nem minden füvesből lesz komoly drogos, sőt nem minden füves fogyaszt akár alkoholt, és ez oda vissza igaz. A kemény drogoktól függő emberek nagy része pedig nem is szeretni a kendert! Az, hogy valakit milyen szerek mennyire fognak meg, mennyire ragadnak magukkal sokkal inkább a neveléstől a társadalmi helyzettől, szocializálódástól, belső beállítottságtól függ. Így láthatjuk, hogy a helyzet egyáltalán nem egyszerű és a tiltás nem megoldás!

4. Nincs könnyű és kemény drogok közt különbség

Ha a gyerekeinket abban a tévhitben neveljük, hogy nincsenek különbségek drogok közt, akkor ne csodálkozzunk, hogy miután kipróbálta az alkoholt, cigarettát, kendert nem lesz már benne félsz érzelem kipróbálni a heroint is!

5. A legalizálást követően mindenki drogos lesz

Ma sem mindenki alkoholista Magyarországon és sokan, akik egyszer kipróbálták a kendert soha többé nem nyúlnak hozzá, mert egyszerűen nem mindenki éli ugyanúgy meg egyes szerek hatását. Igaz ez az alkoholra, a kávéra és a kakaóra is. Nagyon sok alkoholista él hazánkban az igaz, de ezek rendre az olcsó szinte ihatatlan italokat vásárolják, hogy gondolhatjuk, hogy áttérnének egy drágább szerre, aminek egyébként teljesen más a hatása, mint amit addig megszoktak. Azokban az országokban, ahol már több éve legális a rekreációs szintű kender felhasználás az a statisztika, hogy nemhogy növekedni látszik a kender használat, hanem pont ellentétesen csökkenni látszik. Sőt az opiátok, alkohol fogyasztása is csökkenni látszik. Ne felejtsük el azt sem, hogy mit szeret az ember, főleg a lázadó tini? Azt, amit tiltanak! Ergo a tiltás nem vezet sehova!

Konklúzió

Ezek után felkérünk mindenkit ép elmével, józanul, előítélet mentesen és főképp racionálisan gondolja végig az eddig hallottakat, gondoltakat és alkossa újra véleményét, a kenderről alkotott világképét!

Az oldalunkon nagyon sok hasznos információt találsz, kívánunk kellemes időtöltést! Tartsuk mindig szem előtt, hogy a közömbösség, a nem érdekel, de közben véleményt nyilvánítok hozzáállás nem megfelelő és csak nevetségessé teszi az embert!

section-bf7ea56
Legutóbbi híreink
section-911e69d
Keresett termékeink