0

Élvezeti vagy gyógyászati kannabisz?

Print Friendly, PDF & Email

Ebben a táblázatban a Coffee-shopokban (White Widow, Amnesia) illetve a gyógyszertárakban (Bedrobinol, Bedica, Bedrocan) kapható kannabisz összetételét hasonlítjuk össze.
Minden fajtából három minta középértéke van megjelenítve. Noha a Bedrobinol és Bedica fajták különböző genetikai háttérrel rendelkeznek hasonlítanak a White Widow fajtára. Igazság szerint a Bedica ugyanabból az Indica fajtából származik, mint a White Widow. Nem tisztázott viszont, hogy a Bedrobinol miért hasonlít ennyire a White Widow fajtára, mivel a Bedrobinol egy Haze fajtából származik, ami köztudottan Sativa genetikával rendelkezik. Egy lehetséges magyarázat, hogy a Bedrobinol összességében véve nagyon alacsony terpén tartalommal bír.
Bedrocan manapság a legnépszerűbb fajta a Holland gyógyszerészeti felhasználásban. Egyik fajtához sem hasonlítható a kettő coffee-shopban kapható fajta közül. Alapjába véve Jack-Herer genetikából lett kifejlesztve, egy gyengéden Sativa domináns hibridből. Igazság szerint a Bedrocan jobban hasonlít a Amnesia (Sativa-típus) fajtához, mint a White Widow (Indica-típus) fajtához. A legfontosabb különbség a Bedrocan és Amnesia közt a magasabb Mircén, Cis-Ocimén illetve Terpinolén tartalom. Ezenkívül egyes Amnesia-ban megtalálható alkotó elemek hiányoznak a Bedrocan fajtából, méghozzá a Béta-Farnesén illetve Gamma-Selinén.

Kellemes mazsolázgatást! 😉

 

forrás :

Cannabidiol c. könyv

Dr. Med. Franjo Grotenhermen, Markus Berger, Kathrin Gebhardt

Bővebben:

Mit jelent az ‘orvosi kannabisz’?