körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
A rendőrség elfogott egy spanyol nyilvántartású haszongépjárművet amivel a kannabiszgyantát szállították, de az utasai elmenekültek a helyszínről

Az északi város, Nador,  marokkói igazságügyi rendőrsége január 24-én, pénteken 3.4 tonna kannabiszgyantát (hasis) talált egy spanyol nyilvántartású haszongépjárműben.

A furgon utasai elmenekültek – számolt be a Maghreb Arab Press.

A lefoglalás azt követően történt, hogy a Marokkói hírszerző ügynökség, a General Directorate of Territorial Surveillance (DGST) – Területi Felügyeleti Főigazgatóság, informálta a rendőrséget a kannabisz szállítmányról.

A kisteherautót egy aszfaltozás nélküli úton, egy a Rif-hegység térségében található kis város, Tazaghine közelében, 25 kilométerre az Algéria zárt határától és 120 kilométerre a Melilla spanyol enklávétól találták meg, mondta a General Directorate of National Security (DGSN) – Nemzetbiztonsági Főigazgatóság, egy sajtóközleményben.

Annak érdekében, hogy kikerüljék a rendőrséget a furgonban lévők elhagyták a járművet. Továbbra sem világos, hogy a hatóságok azonosítottak-e gyanúsítottakat. A sajtóközlemény szerint azonban az esemény kivizsgálása még folyik.

A DGSN a műveletet a nemzetközi kábítószer-kereskedelem megelőzéseként írta le.

Marokkó északi régióiban bőségesen termesztenek kannabiszt. Az Európai kannabiszgyanta nagy része Marokkóból származik, míg Algéria és Spanyolország a Marokkóból Európába irányuló kábítószerek tranzitpontjaként szolgál.

Azonban a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja szerint a Marokkóban előállított kábítószer mennyisége érezhetően csökkent az évek során.

A DGSN erőteljesen dolgozik a kábítószer-kereskedelem megfékezésén, kábítószerek lefoglalásával és az azokat szállító személyek letartóztatásával. Múlt héten Agadirban a DGSN kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt három embert tartóztatott le, és több mint két tonna kannabiszgyantát foglaltak le.

Marokkóban 2018-ban és 2019-ben egyaránt a biztonsági szolgálatok mintegy 179 000 tonna kannabiszt és származékot foglaltak le.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok