körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A magas hatóanyag-tartalmú marihuánának semmivel sem erősebb a hatása az átlagos fűnél, legalábbis ha gyakorlott fogyasztókról van szó – erre a meglepő eredményre jutottak a University of Colorado kutatói.

Az erősebb anyagtól ugyan megnő a vér THC-szintje, de a kutatás szerint ennek nincs pszichés hatása, ettől nem fognak a szó köznapi értelmében jobban beszívni a delikvensek.

Meglepetésünkre úgy találtuk, hogy az anyag ereje nem arányos a toxikációs szinttel – írta közleményében az eredményről Cinnamon Bidwell, a tanulmány vezető szerzője. A kutatók 121 rendszeres marihuánahasználót vontak be a kísérletbe (2014-ben Colorado volt az USA első szövetségi állama, ahol legalizálták a könnyű drogokat), akiknek különböző THC-tartalmú marihuánakészítményeket adtak. Vakpróbáról volt szó, vagyis a résztvevők nem tudták, hogy a gyengébb vagy az erősebb anyagból kaptak-e (16 és 24 százalékos hatóanyag-tartalmú virágokat, illetve 70 és 90 százalékos olajkoncentrátumokat használtak), és fogyasztás előtt és után egyaránt kognitív vizsgálatokat végeztek rajtuk, valamint az egyensúlyérzéküket is nézték.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok