körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A NORML ügyvezető igazgatója és igazgatóhelyettese a szövetségi tilalom megszüntetésére szólít fel.

Amerika legrégibb kannabisz fogyasztókért lobbizó szervezete növeli a szövetségi kormányra irányuló nyomást a kannabisz tilalmának megszüntetését illetően.

Hétfőn a Kannabisz Törvények Reformjáért küzdő Nemzeti Szervezet (NORML – National Organization for the Reform of Marijuana Laws) vezetősége nyílt levélben szólította fel dr. Nora D. Volkow-t, az Egyesült Államok Drogellenes Nemzeti Intézet (NIDA – National Institute on Drug Abuse) igazgatóját, hogy vessen véget a kannabisz szövetségi tilalmának és hogy „nyilvánosan ismerje el, hogy a kannabisz tilalmának fenntartása és a felelősségteljesen használó felnőttek megbélyegzése messzemenően károsabb a közegészségügyre, mint az a viselkedés, amit ezek a törvények felszámolni hivatottak”.

„Hogy képes-e a kannabisz legalizálása és szabályozása önmagában felszámolni az Amerikában egy évszázada jelenlévő intézményesített rasszizmust? Nem ”- írta Erik Altieri a NORML ügyvezető igazgatója és Paul Armentano a NORML igazgatóhelyettese. “Ennek ellenére mindannyian teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy milyen szerepet játszott a kannabisz kriminalizálása – és játszik továbbra is – az intézményesített rasszizmus fenntartásában, amelyet már a NIDA is nyilvánosan elítélt.”

A blogbejegyzés ami elindította ezt a folyamatot

Altieri és Armentano a múlt héten Volkow által közzétett blogbejegyzésre válaszoltak, amelyben azt írta, hogy „a fehér és a fekete/afrikai amerikaiak hasonló arányban használnak kábítószereket, ám elsősorban az utóbbi csoportot veszik őrizetbe és zárják börtönre.”

“Ez egy fájdalmas hét az Egyesült Államok számára, amikor ismét szembe kell néznünk a intézményesített rasszizmussal, amely hazánk megalapítása óta sújtja azt.” – írta Volkow, hivatkozva a hatalmas tüntetésekre, amelyek végigsöpörtek a nemzeteken és a világon, elsősorban a fekete közösségek ellen tanúsított rendőri túlkapások miatt. “Fontos figyelni a rasszizmusról folytatott kommunikációt, amely az afrikai amerikaiak közelmúltbeli erőszakos halálaira adott válaszként zajlik, és arra buzdítom az olvasókat, hogy hallják meg, amit a fekete/afrikai amerikaiak mondanak a tapasztalataikat illetően.”

Volkow hozzátette, hogy “a kábítószer-fogyasztás és a függőség egy bizonyos rasszhoz tartozó embercsoportok elnyomása eszközeként való használata pusztító hatással volt a színes közösségekre.”

Altieri és Armentano erre válaszul sürgette Volkowot, hogy “az érzéseit alakítsa logikai következtetésekké, és követelje a kannabisz tilalmának felszámolását.”


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom