körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Kalocsai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai férfi ellen, akinél adatgyűjtés miatt kopogtató rendőrök 2018 novemberében jelentős mennyiségű kannabiszt találtak.

A vád szerint a rendszeresen marihuánát fogyasztó férfi 2018 szeptembere előtt, Kecskeméten, egy zacskóban, kendermagokat talált, amelyeket a kalocsai albérletébe vitt. Elhatározta, hogy kannabiszt fog termeszteni, ehhez a talajt előkészítette, tápanyagokkal szórta meg a földet. A vádlott a magokat elültette, amelyekből öt növény nőtt ki. A vádlott a kannabisz növények hajtásaiból marihuánát „állított elő”, amit magánál tartott.

A drogtermesztésre úgy derült fény, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai 2018. november 12-én délután adatszerzés érdekében kopogtattak a vádlottnál. A rendőröknek feltűnt a lakásból jövő marihuána szag és nyomban házkutatást tartottak.

A rendőrök a lakásban kannabisz palántákat, marihuánát tartalmazó növényi törmelékeket és szárakat foglaltak le. A lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma 177 gramm volt, ami jelentős mennyiség. A vizeletvizsgálat azt is kiderítette, hogy a vádlott fogyasztott is az általa termesztett kábítószerből.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

forrás:

Adatgyűjtő rendőrök buktatták le a kalocsai drogtermesztőt | Ügyészség

Adatgyűjtő rendőrök buktatták le a kalocsai drogtermesztőt | ÜgyészségKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok