körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Kalocsai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai férfi ellen, akinél adatgyűjtés miatt kopogtató rendőrök 2018 novemberében jelentős mennyiségű kannabiszt találtak.

A vád szerint a rendszeresen marihuánát fogyasztó férfi 2018 szeptembere előtt, Kecskeméten, egy zacskóban, kendermagokat talált, amelyeket a kalocsai albérletébe vitt. Elhatározta, hogy kannabiszt fog termeszteni, ehhez a talajt előkészítette, tápanyagokkal szórta meg a földet. A vádlott a magokat elültette, amelyekből öt növény nőtt ki. A vádlott a kannabisz növények hajtásaiból marihuánát „állított elő”, amit magánál tartott.

A drogtermesztésre úgy derült fény, hogy a Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai 2018. november 12-én délután adatszerzés érdekében kopogtattak a vádlottnál. A rendőröknek feltűnt a lakásból jövő marihuána szag és nyomban házkutatást tartottak.

A rendőrök a lakásban kannabisz palántákat, marihuánát tartalmazó növényi törmelékeket és szárakat foglaltak le. A lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma 177 gramm volt, ami jelentős mennyiség. A vizeletvizsgálat azt is kiderítette, hogy a vádlott fogyasztott is az általa termesztett kábítószerből.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

forrás: Adatgyűjtő rendőrök buktatták le a kalocsai drogtermesztőt | Ügyészség

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom