körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Ez hiányzik itthon! Ez is hátráltatja az eredményes és hatékony kommunikációt.
Felmerül bennem a kérdés, vajon miért nincs bennünk egy csipet empátia sem honfitársainkkal, önmagunkkal szemben? Még egy ilyen sebezhető területen sem, mint a kannabisz, a magyar kendert képviselő emberek, szervezetek közt is hihetetlen a széthúzás.
Nem látjuk talán, amit már a történelem sokszor bizonyított? A megosztott tömeg könnyen uralható! Ezzel magunk alatt vágjuk a fát. Nincs túl sok szervezet vagy egyén, akik valamilyen módon a kannabiszért harcolnak, mégis a félretájékoztatás a nem megfelelő kommunikáció részükről hihetetlen méretű, mondván, hogy a magyar társadalom erre nincs felkészülve.
Ugyanakkor örömmel tölt el, amikor az idősebb korosztállyal beszélve tapasztalom, hogy igenis nyitottak a változásra és a kannabiszról eddig hallott összes hazugság, megbélyegzés elfelejtésére.
Emlékszem fiatalkoromban gimiben csak azt lehetett hallani, hogy a magyar oktatási rendszer mennyire kimagasló, és bizonyítani látszott ezt az elméletet, amikor egy addig Amerikában élő magyar diákot adtak az osztályunkhoz, aki azt sem tudta egy térképen megkülönböztetni, hogy mi a szárazföl, és mik a tengerek.
Most amikor a kannabisz szóba kerül, még a területen jártas, esetlegesen fogyasztó emberektől is mást sem hallok, hogy a magyar társadalom nem elég érett ehhez a növényhez.
Észre kellene venni, hogy az állatok közt is az a ‘hülye’, helyesebben egyszerű amelyikkel nem foglalkozik a gazdája, amelyiket nem oktatják. Erős meggyőződésem, hogy ezzel a hozzáállással csak tovább butítjuk a népünket.
Ha egy gyereket, ‘gumiszobában’ nevelve, mindentől meg akarunk védeni az nem lesz felkészülve az életre mire felnőtté válik. Ha egy gyereket steril környezetben nevelünk, annak az immunrendszere nem lesz felkészülve a különféle vírusokkal szemben.
Ideje megnyílni és elfogadni, hogy a félelem nem vezet semerre, sőt rosszabb hatással van, mint az amitől félünk. Ne felejtsük az élet maga életveszélyes! Az élet halállal jár. Ne féljünk lehorzsolni a térdünket, mert attól leszünk erősebbek, és nem a félelemtől és a bőrünket különböző módon kényeztető, puhító kenőcsök használatától.
Kendertér továbbra is kitart és mindvégig ki is fog tartani a kender szabadsága mellet és annak mindennemű szabad felhasználása mellett. Hazugságok világát éljük, ahol szabadon foghatod a kötelet és felakaszthatod magad, de a kannabisz továbbra is tiltva van annak veszélyessége miatt…
Felmerül bennem mindig a kérdés, amikor a kendert képviselők a törvényes keretekkel jönnek, hogy vajon kikre tekintünk ma is hősökként? Azokra, akik behúzták fülüket farkukat, vagy azokra akik azáltal hozták el a változást, hogy szembe mertek menni az igazságtalan törvényekkel, az elnyomó rendszerekkel?
Egyesével is képesek vagyunk változást hozni, nem kell megvárni a multik és a kormány mikor teszik rá mindenre a kezüket és húznak hasznot, adót abból amit előtte üldöztek, és amiért rendes embereket börtönöztek, életeket, családokat tettek tönkre.
Ha szíveden viseled honfitársaidat, országodat, saját életedet, akkor kérlek beszélj róla, nyílj felé, ne szégyelld, vállald fel, mert büszke lehetsz magadra, hogy akkor is képviselted ezt a nagyszerű növényt, amikor a törvény ezt tiltotta és emiatt téged mások hátrányosan megkülönböztettek.
 
Kellemes hétvégét és a kender ereje legyen veletek! 🌱💓

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok