Franciaország kétéves kísérletet indít az orvosi marihuánával kapcsolatban
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Franciaország kormánya pénteken egy kétéves, országos kísérletet indított az orvosi kannabisz alkalmazásával kapcsolatosan, továbbá vizsgálja az esetleges legalizálás lehetőségét.

A francia Egészségügyi Minisztérium egy közleményben jelezte, hogy jelenleg is közel 3000 ember részesül orvosi marihuána-terápiában, egészségüket pedig a nemzeti gyógyszerfelügyelet ellenőrzi.

A minisztérium azt is megosztotta, hogy pénteken kiadták az első receptet is, a dél-franciaországi Clermont-Ferrand Egyetemi Kórházban.
A cél az adatok összegyűjtése az orvosi marihuána hatékonyságáról és biztonságosságáról, valamint az esetleges logisztikai körök előkészítése a jövőbeni terjesztésre – közölte a minisztérium.

A jogosultak között lesznek rákos betegek, idegi alapú fájdalmakkal küzdők, akik más módszerekkel jelenleg nem kezelhetők, de a terápiában részesülhetnek majd bizonyos epilepsziában szenvedők és palliatív ellátásban részesülők is.

Az orvosi marihuánát már több európai országban is legalizálták, miután a kutatók sorra fedezik fel annak rekreációs célokra történő felhasználását és hatékonyságát.

A francia projekt nem először került napirendre, a parlament ugyanis 2019-ben már jóváhagyta azt, a koronavírus-járvány berobbanása miatt azonban elmaradt a megvalósítás.

Forrás: https://liner.hu/franciaorszag-keteves-kiserletet-indit-az-orvosi-marihuanaval-kapcsolatban/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok