körülbelül 4 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
FŐ TUDNIVALÓ

Az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának Oktatási és Munkaügyi Bizottsága jóváhagyta azon szövetségi törvény hatályon kívül helyezésére vonatkozó törvényjavaslatot, amely megfosztotta a főiskolai pénzügyi támogatást több százezer tanuló diáktól kannabisz és egyéb kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt.

A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjának (CDC) főigazgató helyettese Anne Schuchat azt mondta, hogy a THC párologtató (vaporizáló) termékek szabályozása és címkézése hozzájárulhat a fogyasztók tüdőbetegségekkel szembeni védelméhez, továbbá kifejezetten törvényes kannabisz-politikát szorgalmazott, amely felhatalmazza a szövetségi ügynökségeket ezen lépések megtételére.
“Úgy gondolom, hogy a címkézés és az információ nyújtás segíthet az embereknek megismerni mit kapnak, továbbá ennek biztosítása érdekében működő rendszerek is segítségére lennének a fogyasztóknak.”

Bernie Sanders elnökjelölt új interjúban beszélt arról a tervéről, hogy megakadályozza a nagyvállalatokat a legális kannabiszpiac irányításában.
„Nem akarom, hogy nagyvállalatok profitáljanak. Azt akarom, hogy az emberek, akiket leginkább bántalmaztak, képesek legyenek profitálni. Azok az emberek, akiknek részt kell venniük a legális kannabisz-üzletben, színes emberek lesznek. ”
A mexikói Legfelsőbb Bíróság kielégítette a jogalkotó kérését a kannabisz legalizálására előírt határidő meghosszabbítása kapcsán  – a törvényhozóknak 2020. április 30-ig kell ennek eleget tenniük, míg az eredeti határidő október 31. volt.

SZÖVETSÉGI SZINTEN

Bernie Sanders elnökjelölt egy iowai eseményen beszélt a kábítószer-háború befejezéséről, a kannabisz legalizálásáról és a nyilvántartások törléséről.

Volt lakás- és városfejlesztési ágazat minisztere és elnökjelölt Julian Castro, az Iowában tartott beszédében ígéretet tett a kannabisz legalizálására.

Cory Booker elnökjelölt tweetelt egy oklahomai, több száz kábítószer elítélt kiváltását hivatott, mozgalomról, mondván: tapsolok Oklahomának azért a szavazatáért, mely lehetővé teszi több száz ember számára akiket alacsony szintű kábítószer-bűncselekmény miatt zártak börtönbe, hogy visszatérjenek családjukhoz. A kábítószerrel szembeni háború emberek elleni háború volt, tönkretett életeket, és nem tett minket biztonságosabbá.

Joe Courtney képviselő a következőket tweetelte: „Nagyszerű hír régiónk kendergazdálkodói és gyártói számára az USDA bejelentésével egy régóta várt szabályról, amely létrehozza az amerikai háztartási kendertermesztési programot. Ez hatalmas előrelépés a Connecticut növekvő kenderiparának. ”

ÁLLAMI SZINTEN

Virginia kormányzója, Ralph Northam meglátogatta a kenderfeldolgozó üzemét majd a következőt tweetelte: „A kendertermelés lehetőséget teremt új munkahelyek és új üzleti vállalkozások létrehozására Virginiában, különösen vidéki közösségeinkben.”

Pennsylvaniai kormányzó a következőt tweetelte: “Én is aggódok a kábítószer-kartellek miatt, mivel a tilalom lehetővé tette számukra, hogy feketepiac által a kannabisz forgalom 100%-át uralják, és senki sem tudhatja, milyen egyéb anyagokkal növelik azt / ütik fel.”

A kaliforniai pénzügyminiszter a katonai veteránok orvosi kannabiszhoz való hozzáférés megkönnyítése támogatásról tweetelt.

Az Iowa szabályozói hozzáadták a poszttraumás stressz rendellenességet és az agressziós értelmi fogyatékosságot, mint orvosi kannabiszra feljogosító körülményt, de elutasították az opioidfüggőséget és az Alzheimer-kórt. Azt is jóváhagyták, hogy a THC erősségi korlátozást felváltása a vásárlási korlátozás.

A michigani szabályozók elkezdték elfogadni a rekreációs kannabisszal kapcsolatos vállalkozási engedélyek iránti kérelmeket, és az első napon 52-őt kaptak. Emellett az állam Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumának igazgatója kirándult egy kenderfarmon.

A massachusettsi bíróság megvizsgálja a kannabiszos orvosi betegek érvelését, miszerint Charlie Baker kormányfő és az állami közegészségügyi minisztérium nem rendelkezik törvényes felhatalmazással a kannabiszt vaporizáló termékek értékesítésének betiltására.

Az ohioi szabályozók további két orvosi kannabisz-vállalkozást vizsgálnak felül a tulajdonjogok esetleges nem megfelelő cseréje szempontjából.

Nevada jogalkotója üléseket ütemezett a ‘kannabisz hatása a gépjármű vezetésre’ probléma tanulmányozására.

Kentucky képviselője előkészítette az orvosi kannabiszra vonatkozó törvényjavaslatot a következő üléshez.

Denveri tisztviselők közleményt adtak le a kannabisz vállalkozások tulajdonjogi adatainak gyűjtésének és kezelésének változásai kapcsán.

EURÓPAI SZINTEN

Az angliai londoni polgármester szerint ideje erőszak megelőzési intézkedésként mérlegelni a kannabisz törvények reformját.

Az olasz egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az Aurora Cannabis által megnyert három tétel közül az egyiket törölték az Európai Unió Helyes Termelési Gyakorlatának be nem tartása miatt.

TUDOMÁNY ÉS EGÉSZSÉG

A kutatók kidolgozták a „kannabisz növény első, teljes nyilvános genomját”.

Az Egyesült Királyság Királyi Pszichiátriai Főiskolája vizsgálatot végez az orvosi kannabisz hatásáról 20 000 olyan betegen, akik krónikus fájdalommal, epilepsziával, sclerosis multiplex-szel, poszttraumás stressz rendellenességgel, Tourette-szindrómával, szorongásos rendellenességgel rendelkeznek, vagy akik a múltban visszaéltek valamilyen anyaggal.

ÜZLET

A Sundial Growers Inc. egy másodfokú peres eljárással állnak szemben annak állítólagos elmulasztása miatt, hogy nem tettéke közzé, hogy a Zenabis Global Inc. 554 kilogramm penészt és gumikesztyű darabkákat tartalmazó kannabiszt adott vissza.

Leafly 2,3 millió dollárt gyűjtött átváltoztatható kötvény formában.

A DionyMed Brands Inc. igazgatói lemondtak, és a társaságot csődgondnoksági védelem alá helyezik .

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok