körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Általában a Simpsonék mindig naprakészek. Olyannyira, hogy a show azon képessége, hogy hihetetlenül pontos előrejelzéseket ad a jövőt illetően, már-már szóbeszéddé vált.

Ezúttal azonban a sárga család nagyon lemaradt, és csak most vonta be a legális kannabiszt.

Vasárnap a Highway to Well című epizódban Springfield csatlakozik a valós amerikai városok százaihoz, hogy üdvözölje a kannabiszt a közösségükbe.

Anélkül, hogy tudatosult volna benne, mivel foglalkozik az üzlet valójában, Marge értékesítési munkát vállal egy Well + Good nevű kannabisz-gyógyszertárban, ahol olyan termékeket árusít, mint például gumicukorkák és CBD üdítők.

Hamarosan kiderült, hogy Marge nagyon eredményesen értékesíti a THC tartalmú gumicukorkákat, tinktúrákat, gázégőket és vape tollakat, jóformán mindenkivel megkedveltetve a kannabiszt Springfieldfieldben.

Amikor végül rájön, mi az amit értékesít, Marge megrémül: „A kannabisz Cheech és Chong féléknek (hippiknek) való!”

Eleinte nem akar visszatérni a munkahelyére, de szerető családja visszatereli a helyes vágányra, mikor Homer a következőket mondta: “menj és értékesítsd azt a biztonságos, legális drogot, amit a gyermekeinknek sohasem szabadna használniuk!”

Úgy tűnik viszont, hogy Springfield sztoner kabaláját, Ottót, az iskolabusz sofőrjét, nem izgatja a csillivilli gyógyszertár, amit folyamatosan Apple boltnak hisznek.

„Psszt, szeretnék vásárolni egy kis kannabiszt” – mondja Otto, amikor belép a legális üzletbe.

„Rendben, lassítsuk kicsit, barátom. Először fel kell tennem néhány kérdést. Testi élményt vagy inkább szellemi magasságot szeretnél elérni?” – kérdezi az eladó.

„Nem tudom. Csak adj valamit”- válaszol Otto bizonytalanul a szituval kapcsolatosan.

„Tökéletes fajtám van a számodra. De figyelmeztetlek, eggyé válsz a kanapéval. Viszont az agyad kikapcsol”- magyarázza az eladó.

„Miről beszélsz?” – kiált fel Otto – „Egyszerűen füvet akarok.”

Kendertér - marge dispensary 1024x583 1024x583

Moe Szyslak-ot szintén hidegen hagyja a sört felváltó kannabisz iránti hirtelen szerelem, és „siratja a régi időket még mielőtt ezek a ‘bong-majmok’ megjelentek volna, amikor az emberek egyszerűen veszélyesen felesleges ökölharcokba itták magukat.”

Végül Homer és Moe azt kezdik el tervezni, hogy ők majd gondoskodnak az old school füvesekről, és Moe bárjának hátsó részén nyitnak egy külön kannabisz boltot, ami inkább hasonlít majd az 1980-as évekbeli lepusztult amszterdami kávézókhoz, mintsem egy gyógyszertárhoz.

Marge és Homer természetesen összekülönböznek a kannabiszipart és az egészség, wellness és kultúra szerepe a kannabisz új és csillivilli világában témákat illetően.

„Anya és apa kábszer-háborúzik” – mondja Bart.

Mint minden jó Simpsons epizód, ez is sok eseményt vesz át a valódi életből kezdve Mike Tysonnal és az ő Tyson Ranch-ával a vape kultúrán át egészen a közelmúltbeli EVALI-járványig.

Ez tulajdonképpen nem az első alkalom, hogy a kannabisz helyet kap a Simpson családban. Valójában 18 évaddal ezelőtt Homer orvosi kannabiszt kapott receptre egy szemsérülésre.

Mivel Homer-nek szó szerint tucatnyi különféle állása volt az elmúlt 31 év során, teljes bizonyossággal kimondhatjuk, hogy a kannabisziparban tett felvillanása csak egyszeri dolog volt. Ha unod a karantént, és van némi időd amit feláldoznál, akkor itt tekintheted meg a teljes epizódot.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom