körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Illinois-i kannabisz rajongók a legjobb ajándékot kapják az újév alkalmából, amit csak remélhettek. 2020. január 1-jétől a rekreációs kannabisz legálissá válik az államban.

Bárki, aki 21 évesnél idősebb, legálisan vásárolhat akár 30 gramm kannabiszt, vagy 5 gramm koncentrátumot vagy 500 gramm kannabisz tartalmú élelmiszert bármely engedélyezett gyógyszertárban. A kannabisz magánértékesítése, a ‘betépett’ vezetés és a nyilvános fogyasztás továbbra is illegális marad.

Az orvosi kannabisz 2014 óta legális Illinois-ban, de a szabadidős felhasználásra hosszú öt évet kellett várni. Illinois lesz ezáltal a 11. amerikai állam, amely legalizálja a kannabisz szabadidős használatát.

Valószínűleg  az izgatott kannabisz rajongóknak hosszú sorokat kell majd kiállniuk, és a maréknyi chicagói üzlet már tervezi is, hogyan fogják majd kezelni a várható támadást.

A Chicagói Uptown környéken található 33-as számú gyógyszertár elmondta a Reuters-nek, hogy személyhívó rendszert fog alkalmazni, hogy közölje a szomszédos bárban várakozó ügyfelekkel, hogy rajtuk a sor, hogy végre hozzájussanak a legális kannabiszhoz.

“Az egész környék csatlakozik a bulihoz… egy teljesen új világ nyílik meg Chicagoban január 1-jén” – mondta Abigail Watkins menedzser a Reuters-nek.

Más üzletek másként oldják meg ezt a helyzetet. A város északi oldalán található egyik kereskedő azt mondta a Reuters-nek, hogy 250 dolláros jegyeket adtak el azoknak, aki a sor elején akarnak lenni, amikor áruházuk január 1-jén megnyit.

Ez több a puszta legalizálásnál

Illinois valójában sokkal tovább megy, mint pusztán a legalizálás. Júniusban az illinoisi kormányzó, J.B. Pritzker aláírt egy kannabisztörvényt, amely lehetővé teszi mintegy 700 000 kannabisszal kapcsolatos nyilvántartás és ítélet tisztára mosását.

Persze továbbra is akadnak olyanok, akik az idejétmúlt ideológiák miatt aggódnak a kannabisz veszélyeit illetően.

“Az üzenet, amelyet ezek a bolond politikusok közvetítenek a közösségünk és különösen a kisgyerekeink felé az, hogy ez nem nagy ügy” – mondta David Smith, az Illinois Family Institute ügyvezető igazgatója.

“Az eddig elvégzett összes olyan tanulmányból, amik a potens kannabiszról szólnak, amiből a mai termékek állnak tudjuk, ez egy komoly ügy. A kannabisz betegségek és függőségek kibontakozása tapasztalható” – mondta.

A legalizálás valószínűleg Illinoisnak évente több mint 57 millió dollárt eredményez majd új adó- és egyéb díjbevételek formájába.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok